ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

   Το σχολείο, ως θεσμός, οφείλει να δίνει ευκαιρίες στους μαθητές του να ανακαλύπτουν τον κόσμο και να τους βοηθά να αποκτούν εμπειρίες που θα τους ανοίξουν νέους ορίζοντες και προοπτικές. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας το Γυμνάσιο Ιαλυσού αποφάσισε να συμμετέχει στο Πρόγραμμα Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου που διενεργείται από το Τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου.

Dimotiko Symboulio

 Στα πλαίσια αυτής της δράσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νεολαίας και Αθλητισμού κ.Στέργος Παρδαλός, επισκέφτηκε το σχολείο μας την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, συνοδευόμενος από την υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου κ.Σεβαστή Σκιαθίτη και τον υπεύθυνο των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου κ. Γιώργο Γιακουμάκη. Ο αντιδήμαρχος συναντήθηκε με τις υπεύθυνες της δράσης κ. Αναστασία Τάκα και κ. Αναστασία Μαυροθαλασσίτη και με μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, προκειμένου να γίνει ενημέρωση τους για το Πρόγραμμα Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου.

   Κατά τη ενημέρωση, δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να συνομιλήσουν με τον Αντιδήμαρχο για γενικότερα θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη Δημόσια Διοίκηση και τη σημασία που έχει οι νέοι άνθρωποι να αποκτήσουν την απαραίτητη γνώση για να έρθουν κοντά στα κοινά, να μετέχουν στη λήψη αποφάσεων και να καθορίζουν το μέλλον που τους αξίζει.

   Τα παιδιά των τμημάτων που παρακολούθησαν την ενημέρωση, θα επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες το Δημαρχιακό Μέγαρο για την επόμενη φάση του Προγράμματος Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου.

   Στη συνάντηση, εκτός από τον Αντιδήμαρχο κ.Στέργο Παρδαλό συμμετείχαν καθώς και η Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Σεβαστή Σκιαθίτη.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 06 Δεκέμβριος 2016 23:49