2010-2011 Πολιτιστικό Πρόγραμμα ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

Η επιλογή του συγκεκριμένου προγράμματος έγινε επειδή το ήδη υπάρχον web site δεν κάλυπτε ικανοποιητικά τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας. Έπειτα από συζητήσεις με τους καθηγητές, τους μαθητές και με τη διεύθυνση του σχολείου αποφασίσαμε να καταθέσουμε τη συγκεκριμένη αίτηση. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν πως να εμπλακούν οι μαθητές σε αυτή τη διαδικασία αφού συνήθως τα σχολικά web sites σχεδιάζονται με βάση κάποιες προδιαγραφές των καθηγητών και όχι με τη συμμετοχή των μαθητών.


Στην αρχή συντάσσονται ερωτηματολόγια για καθηγητές και μαθητές σχετικά με το τι θα επιθυμούσε η σχολική κοινότητα να υπάρχει στο web site. Έπειτα καθορίζονται οι προδιαγραφές και ανατίθενται ρόλοι για την ανάπτυξη του project.  Οι μαθητές συμβάλλουν σε επιμέρους κομμάτια του project και στις αποφάσεις όσον αφορά το σχεδιασμό και την υλοποίηση. Για την ανάπτυξη χρησιμοποιείται αποκλειστικά ελεύθερο λογισμικό και λογισμικό ανοικτού κώδικα.


Μαθητές που συμμετέχουν : Μιχάλης Ατσάς, Έυη Γάτη, Ιάκωβος Γιαννακός, Φουάτ Ζαμαντάκης, Άγγελος Ζυμαράκης, Παναγιώτης Κόνσουλας, Γιάννης Κουλουμπράκης, Φίλιππος Χατζηστεφάνου.
Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κο Νίκο Γιαμαλάκη, καθηγητή Καλλιτεχνικών ο οποίος αν και δε συμμετέχει επίσημα στο πρόγραμμα, η συμβολή του είναι ανεκτίμητη καθώς με τα σχέδιά του καθοδηγεί το αισθητικό αποτέλεσμα του web site. Συγκεκριμένα η φιγούρα που εμφανίζεται στο site (η φιγούρα με το Ι στην μπλούζα), ο ΙΑΛΥΣΑΡΑΣ, είναι έμπνευσή του κου Γιαμαλάκη και έχει υποστεί ηλεκτρονική επεξεργασία από τα μέλη του πολιτιστικού προγράμματος.

Δείτε την παρουσίαση για το Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Σχεδιασμός και Υλοποίηση Διαδικτυακού Τόπου Γυμνασίου Ιαλυσού".


Θεόδωρος Κούτρης

Π.Ε.19 Πληροφορικής

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 02 Ιούλιος 2011 19:56