Γυμνάσιο Ιαλυσού Ρόδου "ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ"
Γυμνάσιο Ιαλυσού Ρόδου "ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ" Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

gymialyspan

Το Γυμνάσιο Ιαλυσού Ρόδου"ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ" αρχικά λειτούργησε κατά το σχολ. έτος 1980-81. Την περίοδο εκείνη στεγάστηκε στο Κοινοτικό Μέγαρο. Δέκα περίπου χρόνια μετά, κατά το σχολικό έτος 1991-92 το σχολείο μεταφέρθηκε σε δικό του χώρο.

 

Πρόκειται για ένα θαυμάσιο σχολικό κτήριο 2400 τμ. Αποτελείται από ισόγειο και 1ο όροφο, διαθέτει μεγάλο αύλειο χώρο, δενδροφυτευμένο και κατάλληλα διαμορφωμένο με αθλητικές εγκαταστάσεις βόλεϊ και μπάσκετ.
Διαθέτει 14 αίθουσες διδασκαλίας και άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια Φυσικής- Χημείας και Πληροφορικής. Στο ισόγειο του κτηρίου υπάρχει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με κατάλληλα διαμορφωμένη σκηνή για θεατρικές παραστάσεις μαθητών. Από το σχολ. έτος 2000-01 λειτούργησε Γραφείο Σχολικού επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΓΡΑΣΕΠ) και Σχολική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του έργου «ΙΑΛΥΣΟΣ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΠΕΑΕΚ) που χρηματοδοτήθηκε από το Β' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

 

photo Το Γυμνάσιο Ιαλυσού με δυναμικότητα συνήθως 310 έως 320 μαθητών/-τριών αποτελεί σήμερα ένα πυρήνα πολύπλευρης εκπαιδευτικής δράσης, αλλά και μορφωτικής παρέμβασης και για τους λόγους αυτούς χαίρει της εκτίμησης και της αναγνώρισης μαθητών και γονέων της πόλης της Ιαλυσού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γυμνάσιο Ιαλυσού - αυλή1Γυμνάσιο Ιαλυσού - αυλή2
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 07 Σεπτέμβριος 2020 19:39
 USER MENU