Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

                            

                               

                       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

           ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

                           ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ»

Αγ. Ιωάννου-Ιαλυσός 85101

'   22410 - 91810 & 91451

fax   22410 - 91426

e-mail: gymialys@sch.gr

 

Ιαλυσός, 31 Ιανουαρίου 2017   

                                                                                                               Αρ. Πρωτ: 808

Προς:  Κάθε Ενδιαφερόμενο

Θέμα: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πραγματοποίηση εκπαιδευτικής εκδρομής

 

Το Γυμνάσιο Ιαλυσού «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» προκηρύσσει εκδήλωση ενδιαφέροντος προς Τουριστικά Γραφεία που διαθέτουν πούλμαν, ΚΤΕΛ, ΡΟΔΑ κτλ., με υποβολή σφραγισμένων προσφορών για την πραγματοποίηση ημερήσιας εκπαιδευτικής επίσκεψης όλων των τάξεων του σχολείου με τα εξής στοιχεία:

Ημερομηνία πραγματοποίησης επίσκεψης: Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Δρομολόγιο: Ιαλυσός – Κινηματοθέατρο «ΜΕΤΡΟΠΟΛ» – Ιαλυσός

Απαιτούμενος αριθμός πούλμαν: 2

Ώρα αναχώρησης: 8:15 π.μ.

Ώρα επιστροφής: 10:30 μ.μ.

Τα λεωφορεία θα πρέπει να διαθέτουν τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία προδιαγραφές, δηλαδή να είναι ελεγμένα από ΚΤΕΟ, να διαθέτουν έγγραφα καταλληλότητας του οχήματος, επαγγελματική άδεια οδήγησης για τον οδηγό, ελαστικά οχήματος σε άριστη κατάσταση, οχήματα πλήρως κλιματιζόμενα, καθώς να διαθέτουν όλες τις προϋποθέσεις για την ασφαλή μετακίνηση μαθητών (ζώνες ασφαλείας, έμπειρος οδηγός κτλ.). Για τις παραπάνω υπηρεσίες ζητείται η τελική τιμή με ΦΠΑ.

Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν σε κλειστούς φακέλους έως Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12:00 στο γραφείο της διεύθυνσης του σχολείου, στην οδό Αγ. Ιωάννου 2 – Ιαλυσός.

Ο Διευθυντής

 

Σάρλης Κ. Ιωάννης, Md.

ΠΕ20 Πληροφορικής

Attachments:
FileΠεριγραφή
Download this file (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ.pdf)prosklisi.pdf 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2017 15:36
 
2012-2013 Περιβαλλοντική Εκπαίδευση ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

 

Κατασκευή τηλεκατευθυνόμενου υποβρύχιου οχήματος στο Γυμνάσιο Ιαλυσού

σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου

και με την επιστημονική υποστήριξη του

ΜΙΤ Sea Grand

 

Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, σε συνεργασία με το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), φέρνουν στην Ελλάδα το Hydrobot, ένα πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής βασισμένο στο πρόγραμμα SeaPerch.

Το πρόγραμμα Hydrobot, το οποίο ξεκίνησε στο εργαστήριο MIT Sea Grant (MITSG) το 2003, έχει ως στόχο να κινήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τις επιστήμες, την τεχνολογία και τις εφαρμογές τους.

To 2003, ο διευθυντής του MITSG, καθηγητής Χρυσόστομος Χρυσοστομίδης και ο εκπαιδευτικός συντονιστής, Μπρέιντι Γουίλμπουρ, ανέπτυξαν περαιτέρω την ιδέα αυτή σε ένα "πακέτο", το οποίο, χρησιμοποιώντας σωλήνες PVC και άλλα οικονομικά και εύκολα προσβάσιμα υλικά, δίνει την ευκαιρία σε καθηγητές και σε μαθητές όλων των ηλικιών να κατασκευάσουν το δικό τους ROV.

Το πρόγραμμα SeaPerch διαδόθηκε, πέρα από το MIT, σε περισσότερα από 200 σχολεία των ΗΠΑ, εκπαιδεύοντας μέχρι σήμερα, με τη βοήθεια 2.000 καθηγητών και δασκάλων, περισσότερους από 26.000 μαθητές. Το SeaPerch διαδόθηκε και σε άλλες χώρες, όπως η Κύπρος και η Γαλλία.

Το Γυμνάσιο Ιαλυσού σε συνεργασία με τη  Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, καθώς και με το εργαστήριο Sea Grant του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT), υλοποιεί στη Ρόδο το πρόγραμμα Hydrobot.

Για τη  σχολική περίοδο 2012-13, το Ίδρυμα Ευγενίδου,  χορήγησε δωρεάν μόνο 50 πακέτα με το απαραίτητο υλικό και τις σχετικές οδηγίες σε δημόσια σχολεία, μεταξύ των οποίων και στο Γυμνάσιο Ιαλυσού.  Επιπλέον, σε συνεργασία με ομάδα ερευνητών, ετοιμάζεται ένα σύστημα αισθητήρων μέτρησης πίεσης, θερμοκρασίας και φωτεινότητας εντός του νερού.

Το σύστημα των αισθητήρων θα ενσωματωθεί στο Ηydrobot του Γυμνασίου Ιαλυσού ώστε οι μαθητές να μπορέσουν να συλλέξουν λεπτομερή στοιχεία  για το θαλάσσιο περιβάλλον της Ρόδου. Τα στοιχεία αυτά αργότερα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους ερευνητές για συστηματικότερη μελέτη του θαλάσσιου οικοσυστήματος της περιοχής τους.

Η κατασκευή ενός οχήματος Hydrobot διδάσκει στους μαθητές βασικές επιστημονικές αρχές και τεχνολογικές εφαρμογές και τους εξοικειώνει με την ασφαλή χρήση των εργαλείων και τις τεχνικές διαδικασίες.

Ως ένα όχημα σχετιζόμενο με το νερό, εισάγει τους μαθητές στις βασικές αρχές του σχεδιασμού πλοίων και υποβρυχίων και τους παροτρύνει να εξερευνήσουν διάφορα θέματα που άπτονται της ναυπηγικής, της θαλάσσιας μηχανικής, της ωκεανογραφίας, της θαλάσσιας βιολογίας και γενικότερα όλων των επιστημών που έχουν σχέση με τη θάλασσα.

Μέσα από τη διαδικασία αυτή, οι μαθητές αποκτούν σημαντικές ικανότητες σχετικές με τη μηχανολογία και τον μηχανολογικό σχεδιασμό και έρχονται σε επαφή με τους χώρους της ναυπηγικής, της μηχανολογίας και της θαλάσσιας βιολογίας, μέσα στους οποίους μπορεί να ανακαλύψουν ευκαιρίες για μια συναρπαστική ακαδημαϊκή ή επαγγελματική πορεία.

Το Hydrobot έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει μια διασκεδαστική, δημιουργική, συμμετοχική και συνεργατική εμπειρία μάθησης στα παιδιά.

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί:

Βασιλάκης Κυριάκος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ

Βελεχέρης Βασίλειος, Χημικός

Χατζηνικόλας Μιχαήλ, Βιολόγος

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 23 Ιανουάριος 2013 18:21
 
2010-2011 Αγωγή Υγείας ΕΛΙΑ - ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ - ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Michail Chatzinikolas   

Η ελιά και το ελαιόλαδο είναι βασικά συστατικά της ελληνικής κουζίνας. Γνωρίζοντας την υψηλή διατροφική αξία του ελαιόλαδου και τις πολύτιμες φυσικές ιδιότητες, χάρη στις οποίες εδώ και χιλιετίες αποτελεί καταξιωμένο θεμέλιο της μεσογειακής διατροφής αποφασίστηκε οι μαθητές κατά το σχολικό έτος 2010-2011 να διαπραγματευτούν το θέμα του υγρού χρυσαφιού της μεσογείου, συμμετέχοντας ενεργά στο εν λόγο πρόγραμμα αγωγής υγείας. Στην εποχή του γρήγορου φαγητού ίσως είναι μια μοναδική ευκαιρία οι μαθητές να γνωρίσουν την πολύτιμη μεσογειακή διατροφή μιας και πρόσφατες διατροφικές μελέτες απέδειξαν ότι η Μεσογειακή διατροφή, που έχει σαν βασικό στοιχείο της το ελαιόλαδο, είναι η πιο υγιεινή διατροφή για τον άνθρωπο.

Για την επιτυχία του προγράμματός χρησιμοποιήθηκε κυρίως η μέθοδος Project όπου οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας: Παντοπωλών, Διατροφολόγων, Λαογραφίας, Μαγείρων.

Αναλυτικά όλο το υλικό του προγράμματος κάνε κλικ εδώ

Χατζηνικόλας Μιχαήλ
Π.Ε.04 Βιολόγος

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 01 Ιούλιος 2011 14:51
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ 2016 Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ - BAZAAR 2016

 

Το Γυμνάσιο Ιαλυσού, σε συνεργασία με το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, σας προσκαλεί στη χριστουγεννιάτικη συναυλία που διοργανώνει την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 5:30 μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

28b04b5292

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας διοργανώνεται Bazaar από το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και από τους μαθητές του σχολείου που συμμετέχουν στα προγράμματα «Η Τέχνη του να είμαστε μαζί» και «Φύση και Τέχνη», τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά!!

 

Οι Υπεύθυνες του Προγράμματος:

Τάκα Αναστασία και Τζιρτζιπή - Παρασκευά Κυριακή

 

Ο Διευθυντής

Σάρλης Ιωάννης

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2016 00:21
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Εκτύπωση
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

   Το σχολείο, ως θεσμός, οφείλει να δίνει ευκαιρίες στους μαθητές του να ανακαλύπτουν τον κόσμο και να τους βοηθά να αποκτούν εμπειρίες που θα τους ανοίξουν νέους ορίζοντες και προοπτικές. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας το Γυμνάσιο Ιαλυσού αποφάσισε να συμμετέχει στο Πρόγραμμα Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου που διενεργείται από το Τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου.

Dimotiko Symboulio

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 06 Δεκέμβριος 2016 23:49
Περισσότερα...
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 2