Την Τετάρτη 26 Νοεβρίου οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου με τη συνοδεία των καθηγητριών κ. Πρεκατέ Α., την κ. Στέφου Β. και τη διευθύντρια του σχολείου κ. Χατζησταμάτη Σ. πραγματοποίησαν μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη στη Λίνδο, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Εικαστικών. Στόχος της επίσκεψης ήταν η βιωματική μάθηση, η επαφή με τον πολιτιστικό πλούτο του τόπου και η καλλιέργεια της παρατηρητικότητας και της δημιουργικής έκφρασης.
Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα γραφικά σοκάκια της Λίνδου, να γνωρίσουν την ιστορία της περιοχής και να θαυμάσουν την αρχιτεκτονική του παραδοσιακού οικισμού. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τα περίφημα λιθόστρωτα δάπεδα και τα καπετανόσπιτα, στοιχεία που συνδέονται άμεσα με την αισθητική και την πολιτιστική ταυτότητα του νησιού.
Στο πλαίσιο της Νεοελληνικής Γλώσσας, οι μαθητές κλήθηκαν να συλλέξουν υλικό και εντυπώσεις για τη δημιουργία περιγραφικών και αφηγηματικών κειμένων, αξιοποιώντας όσα έμαθαν για την αξία της παρατήρησης και της τεκμηρίωσης. Παράλληλα, στο μάθημα των Εικαστικών εστίασαν στις μορφές, τα χρώματα και τα μοτίβα που συναντώνται στη Λίνδο, με σκοπό να τα αποτυπώσουν μέσα από σκίτσα, φωτογραφίες και καλλιτεχνικές συνθέσεις.
Η εκπαιδευτική αυτή δράση προσέφερε στους μαθητές μια ολοκληρωμένη εμπειρία μάθησης εκτός τάξης, ενισχύοντας τη συνεργασία, την έμπνευση και την ενεργή συμμετοχή. Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίησή της.

