IMG 20230128 233332
eTwinning Διαγωνισμοί-Διακρίσεις

Βράβευση του σχολείου μας με Εθνική Ετικέτα eTwinning

etwinning image 1 1

Το Γυμνάσιο Ιαλυσού βραβεύθηκε με  εθνική ετικέτα ποιότητας eTwinning μετά από την ολοκλήρωση  ευρωπαϊκού προγράμματος το οποίο υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2021-22 σε δύο τμήματα της Α΄ Γυμνασίου με γλώσσα εργασίας την αγγλική. Υπεύθυνη για το πρόγραμμα ήταν η εκπαιδευτικός αγγλικής γλώσσας κ. Τάκα Αναστασία. Τα τμήματα Α1 και Α3, με το έργο “One for all, All for the future”, συνεργάστηκαν, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας, με μαθητές από δύο χώρες (Τουρκία, Ρουμανία) και εκπόνησαν ένα πρότζεκτ, με στόχο είχε να ερευνήσει τις επιπτώσεις των παρασκευασμένων τροφίμων που καταναλώνουμε στο κλίμα και το περιβάλλον και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σε περιβαλλοντικά θέματα μέσω πολλαπλών δραστηριοτήτων.

Οι μαθητές εργάστηκαν σε διακρατικές ομάδες υλοποιώντας βιωματικές –συνεργατικές εργασίες, έγιναν οι ίδιοι «ερευνητές», ανακάλυψαν τη νέα γνώση και την αποτύπωσαν σε ηλεκτρονική μορφή με διάφορους τρόπους. Έγιναν οι ίδιοι ερευνητές, εντοπίζοντας και διασταυρώνοντας πληροφορίες στο διαδίκτυο, αλλά και μέσα από βιωματικές εμπειρίες. Οι δραστηριότητες επιλέχθηκαν σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των άλλων σχολείων.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές έμαθαν να συνεργάζονται εξ αποστάσεως για έναν κοινό σκοπό καλλιεργώντας τις δεξιότητες τους, να χρησιμοποιούν τα ψηφιακά μέσα εποικοδομητικά και να εκφράζουν το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους με δημιουργικό τρόπο χρησιμοποιώντας παράλληλα την ξένη γλώσσα. Όλες αυτές οι δραστηριότητες και στα δύο έργα, έβγαλαν τους μαθητές έξω από τα στενά όρια της τάξης και συνέβαλαν στην καλλιέργεια διεθνιστικού πνεύματος.Το πρόγραμμα συνέβαλε στη βελτίωση των γνώσεων των μαθητών στην αγγλική γλώσσα και στη χρήση νέων τεχνολογιών, στη γνώση της κουλτούρας άλλων λαών και στη σύσφιξη των σχέσεων με τα άλλα σχολεία-εταίρους.