φωτο 3
Γενικά Δράσεις Εκδηλώσεις

Ενδοσχολική Έκθεση ατομικών & συλλογικών έργων στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας

Πραγματοποιείται και φέτος η έκθεση ατομικών και συλλογικών έργων στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας. Υπό την επίβλεψη των καθηγητριών Ανθοπούλου Φανής και Μπαμπαλώνα Εύας οι μαθητές και οι μαθήτριες του γυμνασίου μας εκθέτουν τα έργα τους στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Τα παιδιά της Α Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν διεξοδικά κάποιο τεχνολογικό αντικείμενο της επιλογής τους. Έτσι, ετοίμασαν δομημένες και ολοκληρωμένες εργασίες γύρω από το τεχνολογικό τους αντικείμενο και κατάφεραν με απλά υλικά να κατασκευάσουν ένα ομοίωμα τους. Στην έκθεση παρουσιάζονται ομοιώματα Ανεμογεννήτριας, Αυτοκινήτου, Ψυγείου, Τηλεσκόπιου, Τηλεόρασης, Τραμ & Μετρό, Ηλεκτρικού Ποδηλάτου, Ρομπότ, Ελικοπτέρου, Γραφομηχανής, Ηλεκτρ. Υπολογιστή, Νερόμυλου, Τρακτερ κα.

Τα ατομικά τους έργα είναι πράγματι εντυπωσιακά, δεδομένου ότι εργάστηκαν οργανωμένα και συστηματικά, ώστε να κατανοήσουν τη δομή των τεχνολογικών αντικειμένων, να μάθουν για την ιστορία τους, να αντιληφθούν τη θέση τους στην καθημερινότητα των ανθρώπων, τη χρησιμότητά τους και τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από αυτά. Επιπρόσθετα, πολύ μεθοδικά οργάνωσαν την κατασκευή του ατομικού τους έργου: παρατήρησαν, σκέφτηκαν κριτικά, σχεδίασαν τεχνικά, αποφάσισαν και τελικά κατασκεύασαν το αντικείμενο της επιλογής τους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β τάξης εργάστηκαν μαζί προκειμένου να μελετήσουν τη δομή και τη λειτουργία μίας μονάδας παραγωγής της επιλογής τους.  Ακολούθως, υπό την επίβλεψη των καθηγητριών τους κατασκεύασαν συνεργατικά μία μακέτα της μονάδας παραγωγής τους. Έτσι, στο σχολείο μας έχουμε μία ζυθοποιία, τρεις σοκολατοβιομηχανίες, μία βιομηχανία παραγωγής παγωτού, μία μονάδα ανακύκλωσης, Ελαιόδεντρα, μια μονάδα παραγωγής μπισκότων και μία μονάδα παραγωγής ηλιακών πάνελ. Στο πλαίσιο του μαθήματος τα παιδιά έμαθαν για την αναγκαιότητα της αρμονικής συνεργασίας και τη συλλογική δράση και καλλιέργησαν δεξιότητες σχετικές με τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός αντικειμένου με απλά υλικά. Στην πορεία της χρονιάς κλήθηκαν να πάρουν αποφάσεις, να επιλέξουν, να επιχειρηματολογήσουν, να συζητήσουν και να δράσουν συνεργατικά και ομαδικά. Κι έφτασε η στιγμή να μας δείξουν τη δουλειά τους .Η έκθεση θα διαρκέσει έως το τέλος των εξετάσεων.

Παρακάτω μπορείτε να απολαύστε τα διαφημιστικά spot για τις μονάδες παραγωγής τους !

Φωτο 6https://youtu.be/Nnqxmao7X7g
Φωτο 7https://youtu.be/2LqQDDpkt8I
Φωτο 8https://youtu.be/JHvlav7_OG8
Φωτο 9https://youtu.be/wCRm80qvKU8
Φωτο 11https://youtu.be/xBb1s5VHWg8
Φωτο 12https://www.instagram.com/reel/Cp6B5lnA1Ig/?igshid=NzJjY2FjNWJiZg==
Φωτο 13https://www.instagram.com/reel/CsJCAuKIRQ5/?igshid=NzJjY2FjNWJiZg==
Ελαιώνες Καλλιπάτειραhttps://www.instagram.com/reel/CqAJ_-Eg0ct/?igshid=NzJjY2FjNWJiZg==