Playing Kahoot 300x240 1
eTwinning

Συμμετοχή του σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό Έργο etwinning “One for All for the future”

Το σύγχρονο σχολείο δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στη μετάδοση γνώσεων ως φορέας στείρας μάθησης, αλλά να δίνει τη δυνατότητα και τις ευκαιρίες επικοινωνίας με την κοινωνία μέσα από διδακτικές επισκέψεις, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις και καινοτόμα προγράμματα που διδάσκουν και διαπαιδαγωγούν τα παιδιά με έναν άλλο τρόπο, έξω από τους τέσσερις τοίχους μιας αίθουσας διδασκαλίας. Το etwinning είναι ακριβώς αυτό, μια πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα σε σχολεία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο να συνάψουν συνεργασίες επιλέγοντας ένα θέμα και δουλεύοντας πάνω σε αυτό κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Σε αυτό το πλαίσιο το Α1 και το Α3 συμμετείχαν στο πρόγραμμα One for all. All for the future” που προωθούσε την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

που είναι η διαρκής διαδικασία μέσω της οποίας αναπτύσσονται οι ικανότητες και στάσεις που είναι απαραίτητες για την κατανόηση και την εκτίμηση της συσχέτισης ανθρώπου, πολιτισμού και βιοφυσικού περιβάλλοντος. Μέσα από αυτή τη διαδικασία στοχεύαμε την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε περιβαλλοντικά ζητήματα, την αναγνώριση των επιμέρους προβλημάτων που ανακύπτουν, την εξοικείωση με την ορολογία και με την εισαγωγή προτάσεων για λύσεις και τρόπους με τους οποίους μπορούμε να περιορίσουμε την αλόγιστη χρήση των φυσικών πόρων και εντέλει να αποτρέψουμε την κλιματική αλλαγή.

Στην εποχή μας είναι πλέον κατανοητό ότι τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οφείλονται κυρίως στον τρόπο ζωής μας, αλλά και στο πώς διαχειριζόμαστε το περιβάλλον μας και άρα γίνεται προσπάθεια ώστε οι μαθητές να μπορέσουν να ενισχύσουν το αίσθημα ευθύνης τους απέναντι στο περιβάλλον.