εικόνα Viber 2023 12 13 10 40 38 442
Γενικά Δράσεις Εκδηλώσεις

Συζήτηση μαθητών/τριών με ειδικούς της εταιρίας «ΠΑΝΑΚΕΙΑ-ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ»

Την Τετάρτη 12/12/2023, είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε στο σχολείο μας την «ΠΑΝΑΚΕΙΑ-ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ». Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για διάφορα θέματα που τους/τις απασχολούν με τις υπεύθυνες ψυχολόγους κυρία Κυπριώτη Αλεξία και κυρία Σιάγκα Κωνσταντίνα, τις οποίες κι ευχαριστούμε θερμά που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μας.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας τα θέματα που συζητήθηκαν και που τα παιδιά ήθελαν να θιχθούν  αφορούσαν τη βία και κάθε μορφή της, τις σχέσεις μεταξύ ανδρών-γυναικών, τις σεξουαλικές σχέσεις, τις γυναικοκτονίες, τις σχέσεις με την οικογένεια, τους εθισμούς, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τον εκφοβισμό κ.λπ. Παρατηρήθηκε ενδιαφέρον εκ μέρους των μαθητών/τριών καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν με τις ειδικούς, να εκφράσουν συναισθήματα και να δοθούν απαντήσεις και τρόποι αντιμετώπισης στα θέματα που τους απασχολούν. Τα παιδιά ένιωθαν άνετα να κάνουν ερωτήσεις και να υπάρχει αλληλεπίδραση  καθώς ήταν στο σχολικό τους περιβάλλον χωρίς την παρουσία εκπαιδευτικών, παρά μόνο των ειδικών ψυχολόγων.