εικόνα Viber 2024 04 09 12 06 44 758
Γενικά Δράσεις Εκδηλώσεις

Επίσκεψη της Γ’ Γυμνασίου στις «Μαρίνες Ρόδου»

Η Τεχνολογία έχει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσω των τεχνολογικών προϊόντων και τεχνικών που αναπτύσσει. Το περιβάλλον κάθε τόπου είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με τη γεωγραφική του θέση και  την τοπογραφία του, οπότε στη Ρόδο το θαλάσσιο περιβάλλον είναι πολύ σημαντικό.

Η εταιρεία «Μαρίνες Ρόδου» βρίσκεται στη Νέα Μαρίνα της πόλης της Ρόδου και διατηρεί μία από τις 58 Γαλάζιες Σημαίες του νησιού. Στα πλαίσια του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», η κ. Ιουλία, εκπρόσωπος της εταιρείας, μας ενημέρωσε με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού για τα προαπαιτούμενα του προγράμματος και μας ξενάγησε στο χώρο της μαρίνας.

Οι μαθητές, μέσα από αυτή τη περιβαλλοντική αφύπνιση, έμαθαν ότι για να «πάρει» γαλάζια σημαία μία ακτή, μαρίνα ή σκάφος, το σημαντικότερο είναι ο σεβασμός τόσο για το περιβάλλον όσο και για τον άνθρωπο. Ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση στο χώρο της μαρίνας καθώς και για την ασφάλεια, πρόληψη και απομόνωση οικολογικών καταστροφών, όπως π.χ. μία πετρελαιοκηλίδα.

Η επίσκεψή μας έκλεισε με παρατήρηση του πύργου ελέγχου και το κέρασμα τοπικών προϊόντων.