IMG 20221214 091713 1
Δράσεις Εκδηλώσεις

Μια επίσκεψη στο Νεστορίδειο Μέλαθρο

Όπως ο ήλιος δίνει χρώμα στα λουλούδια, έτσι κι η τέχνη δίνει χρώμα στη ζωή

John Lubbock, Άγγλος πολιτικός

Τον Δεκέμβριο του 2022 οι μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Γ2 και Γ5 του σχολείου μας, συμμετείχαν σε εκπαιδευτική δράση που πραγματοποιήθηκε στο Νεστορίδειο Μέλαθρο της Ρόδου. Τα παιδιά αφού περιηγήθηκαν στην πλατεία Γαβριήλ Χαρίτου, γνωστή και ως «100 Χουρμαδιές», εισήλθαν στον σύγχρονο πολιτιστικό χώρο του Νεστοριδείου, που αποτελεί σημείο αναφοράς της πολιτιστικής δραστηριότητας του νησιού.

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, κ. Βαλασία Μυλωνά, ξενάγησε την ομάδα μας στον χώρο του μουσείου. Η έκθεση ζωγραφικής του «Αιγαιακού χώρου» εντυπωσίασε τους μαθητές, ενώ ταυτόχρονα το ενδιαφέρον τους προσέλκυσαν πίνακες γνωστών ζωγράφων, όπως του Ν. Εγγονόπουλου, του Γ. Τσαρούχη και του Γ. Γαϊτη. Στη συνέχεια, επιχειρήθηκε η απάντηση στο ερώτημα «Γιατί υπάρχει η τέχνη;», με τη μέθοδο του καταιγισμού και της χαρτογράφησης ιδεών. Τα παιδιά, αφού συμμετείχαν σε δημιουργικό διάλογο, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η τέχνη φέρνει ομορφιά και αρμονία στη ζωή μας και ότι, μέσω αυτής, ο άνθρωπος ταξιδεύει μέσα στον χώρο και στον χρόνο… Τέλος, διαπίστωσαν ότι οι ίδιοι κρατάμε τα πινέλα και τα χρώματα της ζωής μας, γι’ αυτό και μπορούμε να γίνουμε οι καλλιτέχνες της…!

Η επίσκεψη στο Νεστορίδειο Μέλαθρο ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές μας, που είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν, να ανταλλάξουν σκέψεις, αλλά και να αποκαλύψουν τα συναισθήματά τους. Ευχαριστούμε τις καθηγήτριες κ. Εμμανουήλ Μ., κ. Παπαδοπούλου Μ. και κ. Σπανού Α. για την οργάνωση της εκπαιδευτικής επίσκεψης.